Elektrotechniek

Duurzaam en energieneutraal zijn begrippen die we dagelijks tegenkomen. Elektrotechniek is daarbij natuurlijk een onmisbare factor. Denk aan decentrale opwekking van energie (zonnepanelen en – boilers, biomassa, hybride warmteketels etc) en de opslag van energie (batterijen en accu’s).

Reobijn is bijzonder actief op de markt met de productie van kunststof behuizingen, stroomdoorvoeren en schakelaars.

Elektrotechniek Electrotechniek kunststoffen plastics

Oplossingen in kunststof

De weg naar een kunststof product dat aan alle moderne eisen voldoet is zeker geen kwestie van ‘een belletje en draaien maar’. In de elektrotechniek zijn de omstandigheden waaraan die producten weerstand moeten bieden vaak extreem, zowel op mechanisch, chemisch als thermisch gebied. Daarom worden hoge eisen gesteld aan de vormnauwkeurigheid van de afzonderlijke onderdelen.

Eén van de zaken waarin wij ons onderscheiden is de zogeheten ‘moldflow-simulatie’. Daarbij wordt digitaal onderzocht hoe het kunststof door de spuitgietmachine in de matrijs geïnjecteerd wordt en hoe zich dit verder gedraagt. Deze analyses kunnen het ontwerp nog verder verbeteren.

De verwerking van hoogwaardige kunststoffen (van matrijsontwerp, materiaalvoorbehandeling tot aan de productie) is ingewikkelder en veeleisender dan de verwerking van conventionele thermoplasten (bijv. Polypropyleen of Polyethyleen).

Wij hebben een grote ervaring en specifieke kennis als het gaat om toelevering voor de elektrotechniek. Daarom is Reobijn de juiste partner voor de productie van uw kunststof onderdelen.