Medische sector

De medische sector kan tegenwoordig niet meer zonder het gebruik van kunststoffen. Het zal u niet verbazen dat toelevering aan deze branche moet voldoen aan de strengste eisen. Naast de technische eigenschappen is ook de (chemische) reinigbaarheid van groot belang. Daarnaast moet het materiaal het vermogen hebben om met het lichaam te interageren zonder schade te veroorzaken, oftewel biocompatibiliteit.

Medische toepassingen

Technische kunststoffen

Tot mei 2021 was de bepalende richtlijn voor medische hulpmiddelen vastgelegd in Medical Devices Directive 93/42/EEG (MDD). Dat is nu herzien in Medical Device Regulation EU 2017/745 (MDR).

De MDR is gericht op medische hulpmiddelen die in Europa zijn geproduceerd of daar worden verkocht. Wanneer de producten voldoen aan alle MDR-eisen, worden ze voorzien van een CE-markering. Dit zijn zeer hoge eisen op het gebied van de technische eigenschappen van kunststoffen en de vereiste normeringen. Reobijn werkt volgens de nieuwe MDR-richtlijn.

Onze producten worden in de medische wereld onder anderen gebruikt voor instrumentaria van chirurgen die nadien gesteriliseerd moeten worden. Bij medische apparatuur spelen elektrische geleiding, brandwerende eigenschappen, gammastraling en röntgenstralen een rol.

Voor de zogeheten Medical Grade kunststoffen gebruikt Reobijn bewezen grondstoffen en additieven.