Levensmiddelen

Kunststof producten voor de levensmiddelenindustrie moeten vanzelfsprekend bijzonder veilig zijn. Het gaat tenslotte om onze gezondheid. Dat betekent strenge regelgeving en hoge eisen aan traceerbaarheid. Kwaliteitsborgings- en kwaliteitscontrolesystemen moeten op hoog niveau zijn vastgelegd. Uiteraard volgt ook Reobijn die procedures.

Voedsel verpakkingen

Voedselveilige kunststof producten

De keuze voor het type kunststof als het gaat om levensmiddelen/ voedsel is een delicate. Veiligheid gaat boven alles en daarom kan veel niet. De samenstelling, geur en smaak van voedsel mag niet worden gewijzigd of aangetast.

Reobijn weet als geen ander welke kunststoffen en additieven zijn toegestaan in de levensmiddelenindustrie. Wij beschikken over de BRC-certificering. Dat staat voor Britisch Retail Consortium en deze norm is uitgegroeid tot een wereldwijde voedselveiligheidsstandaard. Dat wordt periodiek en door een onafhankelijke organisatie getoetst. Door aan deze internationale norm te voldoen kan Reobijn altijd instaan voor de veiligheid en kwaliteit.

Gebruikelijk is een Declaration of Conformity (DoC). Deze verklaring bevestigt dat een consumentenproduct is getest en beoordeeld door een geaccrediteerd laboratorium of testfaciliteit.