Spuitgieten

Wat gebeurt er nou precies tijdens het spuitgieten? Kunststof granulaat wordt verwarmd en vervolgens vloeibaar onder hoge druk geïnjecteerd in een mal (matrijs). Afgekoeld haalt een robot het uit de vormholte. Met deze vorm van fabriceren kunnen hoogwaardige kunststof producten worden gemaakt. In alle soorten, vormen en maten.

Naast het conventionele spuitgieten heeft Reobijn zich ook gespecialiseerd in 2K spuitgieten en overmolding spuitgiettechnieken (insert molding en outsert molding). Met overmolding wordt een extra laag kunststof aangebracht op het bestaande product of onderdeel.

Robot uitname spuitgieten

Modern machinepark

De heilige graal van Reobijn is een modern en uitgebreid machinepark variërend van 25 t/m 800 ton sluitkracht. Alle machines, waaronder diverse 2-componenten spuitgietmachines, zijn voorzien van geavanceerde robots. Dat prachtige machinepark wordt bedient door een vakkundig team dat 24 uur per dag produceert in een drieploegendienst. Vijf dagen per week.

Om kwaliteit en tijdige leveringen te waarborgen wordt de productie bewaakt door SPC (statistische procescontrole). Reobijn werkt volgens de principes van lean manufacturing en past daarbij de methodieken van onder andere 5S en SMED toe.

Om goed in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar grotere kunststof producten is Reobijn op dit moment bezig met een een duurzame uitbreiding van ruim 2.000 m2. Daar plaatsen we grotere machines met een sluitkracht tot 1700 ton. Dit maakt het mogelijk om producten te maken met grotere afmetingen, tot een gewicht van ca. 10 kg.

2K spuitgieten

Tijdens dit proces worden twee soorten granulaat verwarmd en geïnjecteerd door één machine. Dat heeft veel voordelen. Producten bestaande uit meerdere componenten of kleuren kunnen nu in één keer geproduceerd worden. Vaak vervalt een fase uit het assemblageproces, waardoor kosten bespaard worden.

2K spuitgieten biedt meer mogelijkheden qua ontwikkeling en ontwerp waardoor met slimme oplossingen een nauwkeurig productieproces kan worden gerealiseerd.