Wat kost spuitgieten?

Leestijd: 2 minuten

Spuitgieten is een van de meest vooraanstaande processen voor het vervaardigen van kunststoffen. Het wordt veel gebruikt voor de massaproductie van identieke onderdelen met nauwe toleranties. Het is een kosteneffectieve en uiterst herhaalbare technologie die hoogwaardige onderdelen oplevert voor grote serieproductie.

Het is een snel, intensief proces waarbij hoge hitte en druk nodig zijn om gesmolten materiaal in een mal te injecteren. Het gesmolten materiaal is afhankelijk van de omvang van het fabricageproject. De meest populaire materialen zijn verschillende thermoplasten, zoals ABS, PS, PE, PC, PP of TPU, maar ook metalen en keramiek kunnen worden gespuitgiet. De mal bestaat uit een holte die het geïnjecteerde gesmolten materiaal herbergt en is ontworpen om de uiteindelijke kenmerken van een onderdeel nauwkeurig te weerspiegelen.

Kosten van de matrijs

Normaal gesproken zijn de belangrijkste kostenfactoren bij spuitgieten de kosten van de matrijs, ook wel de gereedschapskosten genoemd. De kosten van het ontwerpen en bouwen van een matrijs zijn afhankelijk van het vereiste productievolume, de complexiteit van het onderdeelontwerp, het matrijsmateriaal en het proces dat wordt gebruikt om de matrijs te maken. Kosten van het ontwerpen en vervaardigen van complexe matrijzen voor de productie van grote volumes kunnen oplopen tot € 250.000 en meer.

Ondanks de relatief hoge vaste opstartkosten, heeft het spuitgietproces lage variabele kosten vanwege de goedkope thermoplastische materialen, korte cyclustijden en de lage arbeidsbehoefte door automatisering en schaalvoordelen. Dit betekent dat de variabele productiekosten laag zijn en het proces efficiënter wordt. De kosten per onderdeel dalen bij hogere volumes, aangezien de kosten worden verdeeld over honderden of duizenden onderdelen. Door deze lage kosten per product kan een matrijsinvestering zich al snel terugverdienen.

Variabele kosten

Grootte van het onderdeel: hoe groter het item of onderdeel dat moet worden gemaakt, hoe groter de mal zal zijn om het onderdeel op te nemen. Grotere onderdelen hebben meestal meer geïnjecteerde materialen nodig om productiecycli te voltooien. Grotere matrijsontwerpen brengen meestal hogere kosten met zich mee in vergelijking met het vervaardigen van hetzelfde ontwerp, maar met kleinere afmetingen.

Productontwerp: Complexe productontwerpen met ingewikkelde geometrieën vereisen complexe matrijzen Matrijsontwerpen hebben meestal 2 kanten: kant A en B. Kant A, ook wel de cosmetische kant genoemd, is meestal de kant die de gebruiker ziet. Kant A zal naar verwachting glad en esthetisch zijn. Kant B bevat de verborgen structuren die het gebruik van het onderdeel ondersteunen. Structuur van zijde B kan ribben, nokken, etc. omvatten en de afwerking is gewoonlijk veel ruwer dan die van zijde A. Matrijzen met complexe ontwerpen van zijde A en zijde B zijn over het algemeen duurder om te vervaardigen in vergelijking met eenvoudigere matrijzen. Complexe ontwerpen kunnen ook diverse schuiven en kernen vereisen, waardoor de kosten van de mal stijgen.

Aantallen: Het aantal artikelen dat met behulp van spuitgieten moet worden geproduceerd, bepaalt de productietechnologie en de kwaliteit van het materiaal dat moet worden gebruikt bij het maken van de matrijs. Projecten met een laag aantal vereisen matrijzen van lagere kwaliteit, terwijl voor grote productievolumes hoogwaardige stalen mallen of zelfs meerdere mallen nodig zijn om het proces te beheren zonder dat slijtage de kwaliteit van de geproduceerde artikelen aantast. Dit heeft invloed op de kosten van de mal. Echter worden de hogere kosten verdeeld over meer onderdelen, wat normaal gesproken leidt tot lagere kosten per onderdeel.

Productvolume en aantal holtes: productvolume verwijst naar de holtegrootte van een matrijs. Hoe meer holtes of holtevolume een mal nodig heeft, hoe langer de cyclustijd. Een langere cyclustijd vertraagt ​​het productieproces, wat leidt tot hogere kosten.

Gerelateerde artikelen:

Kleuren en additieven

Kleuren en additieven

De grondstof granulaatkorrels worden in grote verscheidenheid aan typen, kleuren en uitvoeringen geleverd. Om eigenschappen of kleur te beïnvloeden gebruikt de producent hiervoor veelal vloeibare

Lees meer >
2K afsluitdoppen

2K spuitgieten

2K spuitgieten is een productieproces waarbij twee materialen (kleuren) in één kunststof onderdeel worden verwerkt. Deze kunststofgiettechnologie combineert twee materialen of twee verschillende kleurenmaterialen tot

Lees meer >