Engineering

Onze eigen denktank, dat is de engineeringsafdeling. Onze engineers begeleiden u, indien nodig, van start tot finish. Zij onderzoeken welke soorten kunststof het beste zijn, adviseren over de juiste constructie voor de matrijzen en weten welke productietechniek daarbij hoort.

Heeft een product een specifieke automatisering nodig? Welke spuitgietmachine kan het best worden ingezet? Vragen die onze engineers van een helder antwoord kunnen voorzien.

Engineering Reobijn

Maakbaarheid

Als alles in theorie (ontwerp) klopt is het natuurlijk de vraag of het ook in de praktijk gemaakt kan worden. Er wordt gekeken naar de toepassing van het product en welke soorten kunststof daar het beste bij passen. Vervolgens wordt de vormgeving van de bijbehorende matrijs onder de loep genomen en beoordeeld hoe het kunststof zich hierbinnen beweegt.

Ook een zogeheten moldflow analyse (digitale simulatie) behoort tot de mogelijkheden. Daarbij wordt onderzocht hoe het kunststof door de spuitgietmachine in de matrijs geïnjecteerd wordt en hoe zich dit verder gedraagt. Deze analyses kunnen het ontwerp nog verder verbeteren.

Projectbegeleiding

Als de keuze voor een matrijsleverancier is gemaakt, kan de bouw van de matrijs beginnen. Onze engineeringsafdeling volgt dat proces uiteraard nauwgezet. Door regelmatige updates via korte lijnen wordt u op de hoogte gehouden. Pas als het product aan onze strenge voorwaarden voldoet en u groen licht geeft, laten onze engineers los.

Deze projectbegeleiding leidt tot maximaal resultaat, snelle levertijd, minimale verspilling, hoge kwaliteit en optimaal rendement.