Matrijzen

De matrijs is het hart van het spuitgietproces. In de holtes van de matrijs wordt uw product gevormd. Daarbij zijn betrouwbaarheid en snelheid de sleutelwoorden. Samen met onze eigen engineeringsafdeling maakt u de keuzes die moeten leiden tot een voortreffelijk gereedschap. Wij kijken met u mee naar verwachte jaarvolumes, kunststoffen, projectplanning, nauwkeurigheid en kosten.

Matrijs Reobijn

Bouw van de spuitgietmatrijs

Reobijn beschikt over een groot netwerk van matrijzenbouwers, verspreid over zowel Europa als Azië. Daaruit maken wij de keuze die het beste bij de betreffende matrijs past. Al onze leveranciers hebben jarenlange ervaring en zijn vooraf gescreend.

Voordat het zogeheten ‘Design Approval’ (goedkeuring ontwerp) is getekend, wordt gekeken naar belangrijke zaken als juiste koeling, maatvoering en wijze van uitstoten.

Wij raden een zogeheten moldflow analyse aan voordat de matrijs gemaakt wordt. Dat is een digitale simulatie om ontwerp- en procesverbeteringen door te voeren. De kwaliteit van de matrijs kan daarmee aanzienlijk verhoogd worden. Reobijn kan deze moldflow analyse voor u verzorgen.

Als de matrijs klaar is, inclusief de benodigde automatisering en productiegereedschappen, volgt het fabriceren van FOT’s (first out of tools). Dat zijn de eerste testproducten. Als de FOT’s zijn goedgekeurd wordt de matrijs bij Reobijn onderworpen aan een eerste uitgebreide proefspuiting, ook wel nulserie genoemd. Ook die nulserie wordt intern streng beoordeeld en pas dan aan de klant aangeboden. Indien gewenst kan het goedkeuringsproces worden uitgebreid met een volledige Production Part Approval Process (PPAP).

Beheer en onderhoud

Met onze eigen onderhoudsafdeling kunnen wij uw matrijzen de beste zorg bieden. Dat is essentieel voor een betrouwbaar productieproces, juiste kwaliteit en levensduur. Wij beschikken over specialistische apparatuur zoals een Style CNC machine en ultrasoon reinigingsbad. Als de matrijs even van ‘een vakantie geniet’ zal deze opgeslagen worden in onze brandwerende matrijzenkluis.