HVAC

De oplossingen op het gebied van monitoring en beheer van temperatuur, vochtigheid, bezettingsgraad en CO2-waardes worden in rap tempo steeds beter.

HVAC, dat staat voor:  Heating, Ventilation en Air Conditioning. Doordat duurzaamheid en milieu sleutelwoorden zijn geworden, is dat een snel innoverende markt. En vergeet bij de V van Ventilation natuurlijk ook de uitbraak van corona niet.

Enkele kenmerkende producten waaraan we bijdragen zijn: CV ketels, boilers, warmtepompen, rookgasafvoeren, mechanische ventilatie- en WTW-systemen (warmeterugwinning).

HVAC kunststoffen plastics

HVAC en kunststoffen

Reobijn produceert tegen optimale kosten, rekening houdend met de energietransitie waarin we ons bevinden. De kunststof producten voor HVAC moeten voldoen aan strenge specificaties. Belangrijke aspecten bij het ontwerp zijn;

  • brandwerendheid
  • geschikt voor contact met drinkwater
  • mechanisch sterk
  • slagvast bij lage en hoge temperaturen
  • chemische weerstand.

Binnen de branche wordt vaak geadviseerd om metalen onderdelen te vervangen voor kunststof. Dit heeft bijna altijd een substantiële kostenverlaging tot gevolg. Reobijn probeert waar mogelijk gebruik te maken van gerecycelde kunststoffen.

Met onze ruime kennis van kunststoffen en ervaring in het ontwerpen van geometrisch complexe matrijzen zijn wij de perfecte toeleverancier voor HVAC.